Sneller dan het licht

Met glasvezel van KPN haal je lichtsnelheden in huis: tot wel 1 Gbit/s. Dus geen lange laadtijden meer, maar direct online je ding doen. Of dat nu series bingen, videoconferencing of werken is, de cloud is het. Het kan allemaal in haarscherpe 4K HD en zonder haperingen.

Up net zo snel als down

Je kunt zonder problemen bestanden downloaden. Maar wat als je bestanden wilt verzenden? Bij een trage internetverbinding kan dit vaak langer duren. Met KPN Glasvezel is uploaden net zo snel als downloaden. Of je nu een HD-film downloadt, een game speelt met je vrienden of grote bestanden deelt met collega's, glasvezel biedt altijd dezelfde snelheid. Met KPN Glasvezel hoef je je geen zorgen te maken over langzame uploads.

Allemaal tegelijk internetten

Bij een verouderde aansluiting merk je direct de gevolgen wanneer er meerdere apparaten tegelijk op het netwerk zijn aangesloten. Je internet wordt al snel traag en instabiel. Met KPN Glasvezel blijft je internetsnelheid altijd constant, ongeacht het aantal mensen dat tegelijkertijd videobelt, gamet of streamt. Zelfs als er meerdere apparaten actief zijn, hoef je je geen zorgen te maken over vertragingen of haperingen. Met KPN Glasvezel geniet je altijd van een betrouwbare en consistente internetverbinding.

Wat is glasvezel?

Tegenwoordig is glasvezelinternet de snelste manier om verbinding te maken met het internet. Of je nu Netflix kijkt in 4K, naar de radio luistert, (cloud)telefonie gebruikt of werkt in de cloud, dit alles kan probleemloos worden uitgevoerd via een glasvezelverbinding. Glasvezel biedt namelijk extreem hoge snelheden en is over het algemeen stabieler dan traditionele netwerken. Wat veel mensen niet wisten, is dat glasvezel zowel voor uploadsnelheden als voor downloadsnelheden gelijke snelheden kan behalen. Dit betekent dat het uploaden van grote video's of bestanden een eenvoudige taak wordt.

Waarom zou ik glasvezel internet nemen?

In tegenstelling tot traditionele vaste lijnen via koperdraad (telefoonlijnen), hebben glasvezelkabels geen last van beperkingen op afstand en bandbreedte. Ze behouden een hoge bandbreedte over lange afstanden, wat resulteert in snellere, betrouwbaardere en stabielere toegang tot en overdracht van gegevens. Bovendien vereist glasvezelinternet weinig onderhoud en is het milieuvriendelijker.

Is glasvezelinternet duurder?

Het is belangrijk om te weten dat glasvezelinternet niet per se duurder is dan uw huidige oplossing. KPN biedt verschillende internetabonnementen aan die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften, zoals de hoeveelheid data die u verbruikt en de omvang van uw personeel en zakelijke applicaties. Na een gratis en vrijblijvend online intakegesprek stellen we een passend abonnement voor u samen. Bovendien kunt u altijd uw verbinding uitbreiden naarmate uw bedrijf groeit. We zorgen ervoor dat u een op maat gemaakte en kostenefficiënte oplossing krijgt die aansluit bij uw zakelijke vereisten.

Wat is de maximale internetsnelheid van een glasvezel abonnement?

De maximale internetsnelheid van een glasvezelabonnement kan variëren, afhankelijk van de provider en het specifieke abonnement dat u kiest. In veel gevallen kunnen glasvezelabonnementen snelheden bieden tot wel 1 Gbps (gigabit per seconde), wat uiterst snel is en een optimale internetervaring biedt. Het is echter belangrijk op te merken dat de beschikbare snelheden kunnen verschillen per locatie en provider. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw lokale glasvezelprovider voor gedetailleerde informatie over de beschikbare snelheden en abonnementsopties in uw specifieke gebied.

Wat is nog meer belangrijk om te weten over glasvezel?

Bij glasvezel is de pingsnelheid inderdaad aanzienlijk hoger dan bij een telefoon- of televisiekabel. Dit komt doordat het glasvezelnetwerk geen vermogensverlies hoeft te compenseren, zoals bij koperdraad of coaxkabels. Een lagere ping resulteert in sneller reagerend internet, wat zorgt voor supersnel internet en een stabiel netwerk dat klaar is voor de toekomst. Voor bedrijven die veel werken in de cloud of met SaaS-applicaties, is het aan te raden om grote bestanden te verzenden en indien mogelijk over te stappen op glasvezel. We helpen graag bij het controleren van de beschikbaarheid van glasvezel in uw regio voor uw bedrijf. Neem gerust contact met ons op, we staan voor u klaar.

Wat zijn de voordelen van het overstappen op glasvezel? Snellere snelheden

Snellere snelheden: Glasvezel kan veel hogere snelheden leveren dan traditionele kabelverbindingen. Dit resulteert in sneller internet, snellere downloads en uploads, en een betere algehele internetervaring. Betrouwbaarheid: Glasvezelnetwerken zijn over het algemeen zeer betrouwbaar en hebben minder last van storingen en vertragingen. Dit zorgt voor een stabiele en consistente internetverbinding, zelfs tijdens piekuren. Symmetrische uploadsnelheden: Een van de unieke voordelen van glasvezel is dat de uploadsnelheden gelijk zijn aan de downloadsnelheden. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven die regelmatig grote bestanden moeten uploaden naar de cloud of videoconferenties houden. Toekomstbestendig: Glasvezel is een geavanceerde technologie die klaar is voor de toekomst. Met de toenemende vraag naar bandbreedte-intensieve toepassingen zoals 4K-streaming, cloudopslag en IoT-apparaten, biedt glasvezel de nodige capaciteit om aan deze behoeften te voldoen. Lagere latentie: Glasvezelnetwerken hebben over het algemeen lagere latentie (pingtijden) dan traditionele kabelverbindingen. Dit betekent snellere reactietijden en een betere gebruikerservaring, vooral bij online gaming, videoconferenties en realtime interacties. Toekomstige mogelijkheden: Glasvezelnetwerken leggen de basis voor toekomstige innovaties en technologische ontwikkelingen. Het biedt mogelijkheden voor nieuwe toepassingen zoals virtual reality, augmented reality en geavanceerde cloudgebaseerde diensten.

Kan ik ook een glasvezel abonnement afsluiten voor in de toekomst?

Ja, wij begrijpen dat je interesse hebt in het afsluiten van een glasvezelabonnement, zelfs als je nog geen aansluitpunt hebt. Geen zorgen, wij maken gebruik van een glasvezelwekker. Zodra glasvezel beschikbaar is op jouw locatie, kun je dit aangeven en je aanmelden! Het glasvezelaansluitpunt wordt gratis geïnstalleerd tijdens de bouwfase en draagt bij aan de waardevermeerdering van jouw gebouw of woning. Het kan zijn dat glasvezel momenteel niet beschikbaar is bij jouw huidige provider. Als je op zoek bent naar een nieuwe aanbieder, is KPN de grootste speler op de Nederlandse markt voor het aanleggen van glasvezelverbindingen. Cloud EEN is ook een betrouwbare partij die al jarenlang bedrijven aansluit op het glasvezelnetwerk.

Kan ik mijn bestaande apparatuur gebruiken?

Ja, het is verstandig om een consult aan te vragen om duidelijkheid te krijgen over wat de overstap naar glasvezel voor jouw organisatie betekent. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan. In de meeste gevallen omvat de ombouw naar glasvezel een routerinstallatie en de toewijzing van een statisch IP-adres ter vervanging van de huidige oplossing.

Wat betekent NLS status?

NLS staat voor New Line Service. Bij een Nieuwe Lijn Dienst wordt de aansluiting geleverd op een nieuwe fysieke drager (koperpaar of glasvezel) op de IS/RA of de FTU (aansluitpunt). Hier vindt u een overzicht van de statussen die mogelijk zijn op uw postcodeadres. Koper (DSL) NLS1 – Koperpaar aanwezig op het IS/RA-punt maar niet in gebruik. NLS1 wordt geleverd als er nog vrije kernen op het bestaande IS/RA-punt zijn die voor de aanvraag kunnen worden gebruikt. Vrije aders betekenen dat de aderparen aanwezig zijn op het IS/RA-punt, maar dat er geen telefonie- of DSL-dienst op actief is. NLS2 – Geen koperpaar aanwezig. Er zijn maximaal 3 lassen nodig om het koperpaar actief te maken. NLS2 wordt geleverd als er capaciteit is op het IS/RA-punt, maar het IS/RA-punt geen vrije aderparen beschikbaar heeft. In dat geval zal KPN op locatie bij de klant extra aders van de masterkabel moeten verwijderen. Deze worden dan op het bestaande IS/RA punt gemonteerd. NLS3 – Geen koperpaar aanwezig. NLS3 houdt in dat er voor een opdracht uitgebreide graaf- en/of laswerkzaamheden moeten worden uitgevoerd om de dienst te kunnen leveren. In de meeste gevallen gaat het om de uitbreiding van een IS/RA punt. In sommige gevallen moeten er werkzaamheden worden uitgevoerd die mogelijk buiten het gezichtsveld van de klant vallen. Het werk vindt dan ergens tussen het koperdomein van de klant en de wijkcentrale plaats. Concreet betekent dit dat werkzaamheden niet altijd op locatie bij de klant hoeven te worden uitgevoerd.

Van toepassing op FTTH

NLS6 - Glasvezel is in het gebouw geïnstalleerd. De glasvezelkabel wordt in het gebouw geassembleerd en afgewerkt op een FTU. Normaliter betekent dit een korte levertijd en directe installatie van de aansluiting zonder meerwerk. Houd er rekening mee dat er andere regels gelden voor FTTH GPON. NLS7 – De glasvezel loopt tot aan de voorgevel. De glasvezelkabel loopt ondergronds tot aan de voorzijde van uw woning. Deze moet nog worden ingevoerd en afgesloten met een FTU. Er zijn werkzaamheden op de locatie van de klant nodig om de aansluiting fysiek op te leveren. NLS8 – Glasvezel is tot aan de erfgrens. Op het adres is glasvezel (FTTH) aanwezig. De infrastructuur moet nog worden aangelegd vanwege graafwerkzaamheden aan het huis. Ook de glasvezelkabel wordt afgewerkt met een FTU. NLS9 - Dit is een project. Levertijd is niet bekend. Er is een indicatieve planningsdatum beschikbaar. NLS11 – In het gebouw is glasvezel aangelegd. De glasvezelkabel wordt in het gebouw geassembleerd en afgewerkt op een FTU. Deze FTU dient echter vervangen te worden omdat het een ouder type is.

Van toepassing op FTTB

NLS21 – Klantlocatie is aangesloten, inclusief glasvezelafsluiting op een MB4 IS/RA en een beschikbare gratis glasvezel. NLS23 – Klantsite is niet verbonden. Er zijn echter nabijgelegen glasvezelbronnen beschikbaar. NLS24 – FTTB nog niet beschikbaar maar gepland op deze klantlocatie. Het is op deze locatie nog niet mogelijk om FTTB te bestellen.

Wat als ik geen glasvezel aansluiting heb?

Wanneer je een glasvezelverbinding wilt laten installeren, wordt er een glasvezelaansluitpunt aangesloten op een FTU-box. Bij kleinere glasvezelaansluitingen bevindt deze FTU zich meestal bij de groepenkast. Als je geïnteresseerd bent in het laten aansluiten van een glasvezelaansluitpunt om een glasvezelverbinding af te sluiten, kun je contact met ons opnemen. We helpen je graag verder. Het aanvragen van een haalbaarheidsstudie voor de aanleg van glasvezelinternet is snel en eenvoudig. Dit kan via de postcodecheck. Na het uitvoeren van de haalbaarheidsstudie komen wij bij jou op locatie om jouw wensen te bespreken en je vrijblijvend advies te geven over de mogelijkheden. Na de haalbaarheidsstudie kunnen wij het gehele glasvezeltraject zelf begeleiden, zodat je verzekerd bent van een vlotte en professionele installatie.Kan ik een haalbaarheidsstudie glasvezel aanvragen? Een haalbaarheidsstudie voor de aanleg van glasvezel internet is snel en eenvoudig geregeld. Dit kan via postcodecheck. Wij komen bij u op locatie om uw wensen te bespreken en u vrijblijvend te adviseren over de mogelijkheden. Na de haalbaarheidsstudie kunnen wij het gehele glasvezeltraject zelf begeleiden.

Heeft Ziggo ook glasvezel internet?

Nee, Ziggo gebruikt televisiekabel en biedt Giganet aan. Met Giganet is het mogelijk om hoge downloadsnelheden te behalen. De uploadsnelheid is echter maximaal 10 procent van de downloadsnelheid. Ziggo is niet de leverancier voor een glasvezel internetverbinding. KPN EEN biedt daarentegen wel glasvezel internet aan voor bedrijven. Heb je nu Ziggo en zoek je dezelfde functies van bijvoorbeeld een telefooncentrale over een glasvezelverbinding? Glasvezelinternet zorgt voor hogere datasnelheden en meer stabiliteit (geen haperingen of onderbrekingen) voor je gesprekken.

Ik woon in het buitengebied, krijg ik ook glasvezel?

Woon je in een buitengebied, dan is de kans groot dat er in de nabije toekomst glasvezel komt. Cloud EEN is een betrouwbare partner van KPN en leverancier van het product KPN ÉÉN. Wilt u dat uw organisatie zich geen zorgen meer hoeft te maken over de aanleg en uitrol van glasvezel bij u op locatie?

Kan ik op een later moment glasvezel internet laten aanleggen?

Ja, dit is mogelijk. Er zijn echter altijd bijzondere voorwaarden in de bouwfase die zeer gunstig kunnen zijn voor uw organisatie. In de bouwfase profiteert u van vrije routerkeuze, extra veilig internet, een 4G back-up verbinding bij storingen en een gratis monteur op locatie voor oplevering. Vraag een gratis adviesgesprek aan met Cloud EEN.

Wordt de overstap begeleid voor glasvezel?

Ja, in alle gevallen wordt de overstap beheerd door Cloud EEN. Wij denken graag met u mee over een toekomstbestendige oplossing.

Wordt er in de tuin gegraven bij de aanleg van glasvezel?

Nee, graven is niet nodig. Ook is het niet nodig om in de grond te boren. Met een enorme druk wordt de glasvezelkabel door de grond uw gebouw of woning in geschoten. Deze kabel is flexibel, lichtgewicht en oersterk.

Kan iedereen glasvezel internet gebruiken?

Ja, iedereen kan genieten van de voordelen van glasvezelinternet. Cloud EEN is partner van KPN en neemt alle verantwoordelijkheid bij oplevering. Het is een vereiste dat uw gebouw of huis is aangesloten op het glasvezelnetwerk voordat u er gebruik van kunt maken.

Overstappen wanneer er glasvezel beschikbaar komt?

Overstappen kan altijd mits je contractvrij bent natuurlijk! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Overstappen is nog nooit zo makkelijk geweest. Je krijgt dezelfde dag nog deskundig advies.